Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena postaci i pomoc :D

2Glitch2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno zacząłem przygodę i proszę was o ocenę mojej postaci i pomoc w jej dalszym rozwoju :D

Piszcie co zmienić, jakieś rady dla początkującego - będę bardzo wdzięczny ;p

Gram Duelistą bronią 2-ręczną, moje statystyki :

jzf790.png

A tu skille, nie korzystałem z gotowych buildów, tylko sam wybierałem to co wg mnie było mi najbardziej potrzebne:

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgQAAdwFLRv6Jd8otTB1QKBEnlO7ValWBF85YEtgiGEhYVJ07XrvhNmE74dqkGyXtJkrmsybg5wnnrmgnaQZqZSsurBzvYG_1cqQ3ePh2uy27hTvTvH0

Mam jeszcze pytania:

Czy opłaca się farmić itemki na bossie z 3 Aktu - Piety ? Próbowałem kilka razy ją zabijać, ale nie dropnęło nic ciekawego.

Na jakiej zasadzie działa bonus: Increased Rarity Of Items Found, czy zwiększa on ilość itemków, które wypadają z mobków ?

Linki zewnętrzne umieszczamy w code.

/peter711

Opublikowano

Największym błędem jest budowanie postaci bez zajrzenia do gotowca, tym bardziej jak jesteś nowicjuszem.

Co do postaci, cieniutkie resy, mało hp, mizerny dps. Jeśli nie chcesz potem marnować Regretów, polecam Ci zrobienie nowej postaci z newbie-friendly buildem. Tą będziesz musiał wydać dużo regretów, albo będziesz się męczył jak dojdziesz do early-endgame'u.

Itemki opłaca się farmić dopiero na mercu (Merciless), na mapkach, ewentualnie Piety/Dominus.

IIR czyli właśnie Increase Rarity of Items Found razem z IIQ (quality) ma duży wpływ na drop, są specjalne buildy zwane MF (Magic Find) w których stackuje się dużo IIR/IIQ zachowując przy tym wystarczający dmg i def by móc farmić. Zazwyczaj buildy takie wymagają drogie Unique itemy.

Opublikowano

Zgadzam sie z up. Build straszny.

Zdecydowanie bardziej opłaca się zrobić postać od nowa. (baa... mój (alt) ranger na 22 lvl większość statystyk ma lepszych pomijając oczywiście dmg)

Przykładowe dobre passivy:

Klik ---

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgQAAdwB5wJxBLMFLQmWFCAUTRfhG_ol3yb4JyAn7SmlMHcxnjIJMok1kjboOuE8LUd-Sn1KyEz_TeNOKlBHVvpYr1nzWf5br2BLYSFlTWWnZ6Bqk2xGbmluqm7YcmxyqXTtd-V4DXrvfNl89YM4hNmE74d2iPGKIpAKlZuZK5stn8uiAKQZplenMKloqW6rxaxZrKqvbLXytkG3Pr2Bvoq-p8APwKbA88QVxPbFisau0EfSTdXt3Q3iYeLq52PrCe988B_yRfPd_In8xf4K_o8=

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Dobra , zrobiłem nową postać i na chwilę obecną sprawy mają się tak : 

2r3l65l.png

Skille brałem według build'u podanego wyżej ;d

Jak teraz oceniacie postać ? :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...